Hoito-ohje

TATUOINNIN HOITO-OHJEET – Lue ja noudata huolellisesti

1. Poista kelmu 3-12 tuntia tatuoinnin teon jälkeen. Pese tatuointi tämän jälkeen huolellisesti ja rasvaa Bepanthenilla tai Tattoo Cremellä. Älä käytä Helosania! Tatuointi kannattaa rasvata ennen nukkumaanmenoa ja suojata kelmulla kahdeksi ensimmäiseksi yöksi. Ota herätessäsi kelmu pois ja pese tatuointi huolellisesti, kevyesti hieroen ja mielellään mietoa hajustamatonta saippuaa käyttäen.

2. Pidä tatuointi puhtaana. Älä peitä sitä tiukoilla vaatteilla, äläkä koske siihen likaisin käsin. Tatuointi paranee nopeampaa kun se saa hengittää vapaasti. Tatuointi on avohaava joka saattaa tulehtua mikäli siihen pääsee bakteereita.

3. Pese tatuointi 1-2 kertaa päivässä mietoa hajustamatonta saippuaa käyttäen. Rasvaa tatuointia n. 4-5 kertaa päivässä (tai mikäli se on kuiva) ohuilla kerroksilla Bepanthenilla tai Tattoo Cremellä. Muutaman päivän jälkeen tatuoinnista irtoaa värillistä rupea. Mikäli tatuointia ei rasvata riittävän usein, saattaa syntynyt rupi viedä tatuointiväriä mukanaan ja haalistaa tatuointia.

4. Älä raavi tatuointia vaikka se kutiaisikin! Raapiminen saattaa aiheuttaa siihen pysyviä vaurioita tai tulehduksen! Kutinaan auttaa taputtelu, mutta mikäli kutina menee sietämättömäksi, Kestine-merkkinen allergialääke yleensä auttaa (1 tabletti päivässä, 10 päivän ajan). Tatuoinnista irtoaa paranemisen aikana mustaa tai värillistä rupea. Älä raavi, vaan anna sen irrota itsestään pesun ja rasvauksen yhteydessä.

5. Uiminen ja saunominen täysin kielletty kunnes tatuointi on kokonaan parantunut! Vältä myös runsasta hikoilua ensimmäisten päivien ajan. Älä myöskään altista tatuointia suoralle auringon paisteelle, koska tatuoitu iho palaa erittäin herkästi. Mikäli kuitenkin joudut olemaan auringossa, käytä korkealla suojakertoimella olevaa lasten aurinkovoidetta.

7. Tatuointi paranee normaalisti 2-3 viikossa. Ensimmäisten 2-3 päivän aikana tatuoidulla alueella saattaa tuntua lievää kuumotusta tai kirvelyä.

8. Mikäli olet työssä, jossa tatuointi saattaa altistua hankaukselle tai likaantumiselle, laita siihen rasvaa ja suojaa kelmulla.

9. Mikäli kysyttävää ilmenee, tatuointi kipeytyy, alkaa punottamaan tai paranemisessa ilmenee muita ongelmia, laita rohkeasti sähköpostia kuvan kera, tai tule käymään studiolla. Älä epäröi kysyä, mikäli jokin asia askarruttaa.

TAKUU: Mikäli tatuoinnista on lähtenyt normaalia enemmän väriä 2 kuukautta tatuoimisen jälkeen, laita siitä kuva sähköpostitse tai tule näyttämään tatuointia liikkeeseemme. Korjaamme sen veloituksetta. Mikäli väriä on lähtenyt esim. raapimisen, auringonoton tai hoidon laiminlyönnin vuoksi, veloitamme korjauksesta työtuntien mukaisesti. Emme myönnä takuuta sormien, kämmenten, jalkapöydän sivujen, varpaiden tai muiden runsaasti uusiutuvien alueiden tatuoinneille.
© 2012-2016 La Muerte Ink